Frivillig avstängning: Information och instruktioner

Ta en paus eller sluta spela helt med några enkla steg. Nedan hittar du information om våra verktyg för frivillig avstängning och hur de fungerar.

Hur fungerar frivillig avstängning?

Verktyget för frivillig avstängning kan hjälpa dig att ta välbehövliga pauser när det behövs. Det finns tre typer du kan välja:

• Ta en paus: Med detta alternativ kan du ta en paus från spel i 24 timmar och upp till 60 dagar. Du kan spela våra spel igen när den perioden är över.
  • Frivillig avstängning: Stäng av ditt konto i 120 dagar, 180 dagar eller minst 1 år (frivillig avstängning på obestämd tid). När tiden är över kan du kontakta oss så hjälper vi dig att återställa ditt konto.
    • För att börja spela igen efter 180 dagar:
      • Logga in på ditt konto på vår webbsajt. Du kommer att se en pop-up som frågar om du vill återställa ditt konto. Om din frivilliga avstängning avslutas medan du är inloggad kommer du inte att se någon pop-up. Du måste logga ut och logga in igen för att se pop-up-meddelandet.
      • Välj 'Återställ' och bekräfta ditt val genom att ange ditt lösenord. Om du väljer 'Återställ inte' kommer din frivilliga avstängning fortsätta vara aktiv. Du får se samma meddelande nästa gång du loggar in.
  • Nationell avstängning: Du kan stänga av dig själv från alla licensierade spelsajter i Sverige under en viss period eller tills vidare via Spelpaus.se.

För mer information, gå till sektionen 'Ansvarsfullt spelande' på vår webbsajt här.

Vad är en nationell frivillig avstängning?

Med en nationell frivillig avstängning kan du stänga av dig från alla licensierade spelsajter i Sverige. Om du har beslutat att du inte vill spela på någon spelsajt, besök Spelpaus och välj den tid som passar dig och dina behov. De erbjuder avstängningar på en månad, tre månader, sex månader eller tills vidare. När du gör detta kommer alla dina konton på spelsajter att stängas av, inklusive på vår sajt.

Om du redan är registrerad hos Spelpaus och vill ta bort dig själv från programmet ska du kontakta dem direkt.

Hur tillämpar jag en frivillig avstängning på mitt konto?

För att tillämpa detta på ditt konto, följ dessa instruktioner, beroende på hur du ansluter till kontot:

Datorklient
  1. Verktyg
  2. Ansvarsfullt spelande
  3. Stäng av mig från spel
Mobilapp
  1. Konto
  2. Inställningar för ansvarsfullt spelande
  3. Stäng av mig från spel

Om du använder vår webbsajt kan du klicka på denna knapp:

När kommer jag att kunna spela igen?

När en begäran om avstängning har bekräftats kan den inte upphävas. När avstängningsperioden är över kommer du att kunna spela igen.

För att se tid och datum för när din avstängning är över, logga in på ditt konto och gå till sektionen 'Ansvarsfullt spelande'. Under 'Ta en paus' kan du se information om när din avstängning är över.

Vad kan jag göra och inte göra under en frivillig avstängning?

Under din avstängning kan du fortfarande logga in på ditt konto och göra uttag. Men du kan inte spela eller göra transaktioner och du får inga reklammejl eller nyhetsbrev från oss.

Hur vet jag om frivillig avstängning är rätt för mig?

Svara på dessa frågor för att utvärdera dina spelvanor:

1. Har du någonsin missat arbete eller studier på grund av spel?
2. Har spel lett till att du inte har tagit hand om dig själv eller din familj?
3. Har du någonsin sålt något eller lånat pengar för att kunna spela?
4. Har du ofta spelat tills dina sista pengar var borta?
5. Har du någonsin spelat längre än vad du hade planerat?
6. Har du någonsin haft självdestruktiva tankar på grund av ditt spelande?

Om du svarade "Ja" på bara en enda av dessa frågor uppmanar vi dig att besöka Spelpaus och överväga en paus från spelandet.

Du kan även pröva testerna på följande webbsajter:
Stödlinjen
Gambling Therapy

Hur kan jag identifiera en risk för spelproblem?

Du kan identifiera och minska riskerna innan de utvecklas till ett spelproblem. Vi har skapat riktlinjer för hur du kan vara mer uppmärksam när du spelar. Du kan läsa dem här.

Kan jag begränsa eller blockera ett visst spel?

Ja. Med hjälp av våra verktyg kan du begränsa eller helt blockera tillgång till spel, sätta upp gränser och hantera din spelupplevelse.

Du kan läsa mer om de verktyg och funktioner som finns genom att gå till:

• Hjälp → Ansvarsfullt spelande → Sätt en gräns eller Spelrestriktioner