RSA säkerhetsdosa och säkerhets-PIN: Förklaringar och instruktioner för att aktivera, använda, ändra och inaktivera funktionen

RSA-dosan är det säkraste alternativet för att skydda ditt konto.

Det går inte att beställa RSA-dosor längre. Vi arbetar dock på att att kunna erbjuda andra säkerhetsalternativ.

För information om våra andra säkerhetsfunktioner, se här.

Vad är en RSA säkerhetsdosa?

RSA-dosan är en liten enhet som är unik för ditt konto när den har aktiverats, vilket uppgraderar din säkerhet till tvåfaktorsautentisering.

Denna tvåfaktorsautentisering baseras på något du vet (lösenord och PIN) och något du har (RSA-dosan).

När dosan är aktiverad kommer du att ombes ange ditt lösenord, din PIN och siffrorna som visas på din RSA-dosa varje gång du loggar in. Dessa siffror ändras var 60:e sekund, vilket hjälper till att skydda mot keyloggers och förhindrar obehörig tillgång till ditt konto.

Hur aktiverar jag min dosa och skapar en RSA säkerhets-PIN?

Logga in på ditt konto och följ dessa steg:

• Webbsajt: Konto → Inställningar → RSA säkerhetsdosa → Aktivera RSA säkerhetsdosa
  • Datorklient: Inställningar → Kontouppgifter → RSA säkerhetsdosa → Aktivera RSA säkerhetsdosa
  • Mobilapp: Konto → Inloggning & Säkerhet → RSA säkerhetsdosa → Aktivera RSA säkerhetsdosa
  1. Följ instruktionerna på skärmen.
  2. Ange serienumret på din RSA-dosa och tryck på 'Nästa'.
    • Serienumret finns på baksidan av dosan och består av nio siffror.
    • Dosans serienummer finns tryckt på klisterlappen och även graverat på dosan.
  3. Läs förklaringen av säkerhetskoden och tryck på 'Nästa'.
  4. Skapa en fyrsiffrig PIN. Detta är första halvan av säkerhetskoden. Tryck sedan på 'Nästa'.
  5. Ange din säkerhetskod - detta är den fyrsiffriga koden som skapades ovan, följt av det sexsiffriga numret som för tillfället visas i fönstret på din RSA-dosa.
    • PIN-koden (din hemliga PIN, 4 siffror) + dosans kod (siffrorna som visas på dosan, 6 siffror) = RSA säkerhetskod (10 siffror)
  6. När har angett din kod, tryck på 'Nästa' för att aktivera din RSA-dosa.

Nu när din RSA-dosa är aktiv ska du använda den för inloggning på ditt konto.

Hur använder jag min RSA säkerhetsdosa?

Logga in på ditt konto och följ dessa steg:

• Webbsajt: Konto → Inställningar → RSA säkerhetsdosa → Använd RSA säkerhetsdosa
  • Datorklient: Inställningar → Kontouppgifter → RSA säkerhetsdosa → Använd RSA säkerhetsdosa
    • Markera rutan bredvid 'Använd RSA säkerhetsdosa'.
  • Mobilapp: Konto → Inloggning & Säkerhet → RSA säkerhetsdosa → Använd RSA säkerhetsdosa

Ange sedan informationen som begärs i dialogrutan. Detta förhindrar att någon aktiverar/inaktiverar din utökade kontosäkerhet utan din tillåtelse.

Vänta på bekräftelse att dina nya inloggningsinställningar är aktiva. Du kommer även att få ett meddelande som bekräftar att dina inloggningsinställningar har ändrats.

Kan jag ändra min RSA säkerhets-PIN?

Ja. Logga in på ditt konto och följ dessa steg:

• Webbsajt: Konto → Inställningar → RSA säkerhetsdosa → Aktivera RSA säkerhetsdosa
  • Datorklient: Inställningar → Kontouppgifter → RSA säkerhetsdosa → Aktivera RSA säkerhetsdosa
  • Mobilapp: Konto → Inloggning & Säkerhet → RSA säkerhetsdosa → Aktivera RSA säkerhetsdosa

Ange sedan serienumret som finns på baksidan av din dosa, välj din nya säkerhets-PIN och tryck på 'Nästa'.

Ange RSA-koden, inklusive din nya säkerhets-PIN.

Vänta på bekräftelse att servern har godkänt din ändring.

Hur inaktiverar jag min RSA säkerhetsdosa?

För att inaktivera din dosa, logga in på ditt konto och gå till:

• Webbsajt: Konto → Inställningar → RSA säkerhetsdosa → Använd inte RSA säkerhetsdosa
  • Datorklient: Inställningar → Kontouppgifter → RSA säkerhetsdosa
    • Avmarkera rutan 'Använd RSA säkerhetsdosa' och klicka sedan på 'Tillämpa'.