RSA säkerhetsdosa: Dela dosa, engångslösenord, begränsad tillgång och batteritid

RSA-dosan är det säkraste alternativet för att skydda ditt konto. Det är en liten enhet som är unik för ditt konto när den aktiveras.

Det går inte att beställa RSA-dosor längre. Vi arbetar dock på att att kunna erbjuda andra säkerhetsalternativ.

Kan jag dela min RSA-dosa?

Nej. RSA-dosan är länkad till ett konto och du kan inte överföra enheten till ett annat konto. Det går inte heller att begära en dosa åt en vän.

Du kan inte använda den med tredjepartsprogram som också använder en RSA-dosa, och inte heller använda dosor från tredje part på ditt konto hos oss.

Vad är engångslösenord?

Engångslösenord är en backup för RSA-dosan. Om du skulle förlora din RSA-dosa kan du använda ett lösenord från listan för att logga in. Varje lista har 25 lösenord. Du kan bara använda varje lösenord en gång. Om du behöver en ny lista kan du bara kontakta oss.

Om du har förlorat både din RSA-dosa och din lista kan du kontakta oss via en av länkarna till vår kontaktsida som finns i hjälpcentret, datorklienten och mobilappen.

Vad är funktionen 'Begränsad tillgång'?

Om du tappar bort eller skadar din RSA-dosa och inte har tillgång till din lista med engångslösenord, kan du använda vår backup-funktion 'Begränsad tillgång' för att spela turneringar som du redan är anmäld till. För att få tillgång till den:

1. Starta vår programvara och välj 'Logga in'.
  2. Ange ditt användarnamn och lösenord.
  3. Välj 'Jag har förlorat min dosa…'
  4. Välj 'Begränsad tillgång'.

Vad är batteritiden för dosan?

Batterierna i RSA-dosan förväntas räcka i över sju år. Eftersom enheten inte har några rörliga delar eller behöver sättas på och av, är batteriets livslängd väldigt pålitlig. Om du förvarar dosan i extrem värme eller kyla kan batteriets livslängd variera, men under normala förhållanden ska det inte vara några problem.

Varje dosa begränsas av dosans RSA-licens som är 3 år. Du kan se dosans utgångsdatum på baksidan. När dosan har gått ut slutar den fungera och du kan då begära en ny.

Du kan läsa mer om detta och våra andra säkerhetsfunktioner här.